Idé og koncept

Lidt mere om os

Inspirationscenter Maribos grundidé er at være en unik ramme for både kursister og kursusholdere.

Stedet i sig selv emmer af en hyggelig og hjemlig atmosfære, hvor kursister hurtigt føler ro og tryghed. Her er god plads, hyggelige værelser og flotte undervisningslokaler – alt sammen med direkte adgang til stedets have.

Vores koncept er baseret på:

  • At tilbyde en fysisk ramme, hvor der er ro, hygge, trygt og med god plads til både at lære og være
  • At være fleksible – hvad du ønsker, skal du få
  • At servere sund, hjemmelavet mad med årstidens råvarer. Vi laver al vores mad fra bunden, bager vores eget brød og laver gerne mad, der tager højde for vegetarer og allergiker
  • Et personale, der har stor forståelse for mennesker og som sætter en ære i at udvise forståelse og opmærksomhed i forhold til de behov, der måtte være.

Sommerfuglen i logoet – symbol for sjæl og psyke

 

Sommerfuglen er et kraftfuldt symbol på kampen for at forlade sin puppe og give sig til at flyve. At åbne sig for sommerfuglens symbolik kan give en helhedsforståelse  – måske også en befrielse og forløsning.

Menneskets udviklingsproces kan sidestilles med de tre faser, som sommerfuglen gennemgår – faserne som larve, puppe og sommerfugl. Som larve er sommerfuglen tryg og oplever medgang. Som puppe kæmper sommerfuglen for at gøre sig fri af sit hylster og udvikler sig samtidig til en sommerfugl. Som flyvefærdig er sommerfuglen nået til en styrke og realisering. Når mennesket giver slip i livet, er det som sommerfuglen – frit, smukt og svævende.

Hvorfor sommerfuglen?
– et historisk perspektiv
Oldtidens græske og romerske filosoffer opfattede sommerfuglen som symbol på sjælen. Og på gravsten i den oldgræske verden ses afbildninger af pupper og sommerfugle – på græsk psyke, som oversættes til sjæl såvel som sommerfugl.