Mad og Energi

Præsentation af maden på InspirationsCenter Maribo

Det vi kommer i munden, er det vores krop skal omdanne til liv og energi. De fleste voksne mennesker ved godt hvad der er sundt og godt at spise – nogenlunde i hvert fald.På InspirationsCenter Maribo kan det afprøves og give erfaring, vi laver nemlig mad, som er vitaminrig, nærende og letfordøjeligt, har en balance mellem proteiner og gode fiberrige kulhydrater, gode olier til maskineriet og vand til stimulering af fordøjelsen. Vi bruger mange friske grøntsager og rodfrugter, ligesom der altid er frisk frugt i frugtskålen.

Din gevinst ved at bruge InspirationsCenter Maribos kostfilosofi er, at du kan holde et rimeligt stabilt blodsukkerniveau, som foregriber svingende energiniveau og koncentration = modvirker træthed.

Vi bruger ikke industrielt tilvirkede retter, vores køkken tilbereder fra basis af gode råvarer. Af kød bruges kun kalv, lam, fisk og fjerkræ, som er de letfordøjelige kødsorter. Det federe og tungere fordøjelige okse og svinekød indgår ikke i kostplaner for InspirationsCenter Maribo.

Vores mål er at lave mad som giver kroppen mest mulig energi og får hjernen til at arbejde bedre – hvilket understøtter den læring, terapi og følelsesmæssige udvikling vore gæstende kursister ønsker at gennemgå.

Du vil som gæst/ kursist kunne se, smage og mærke, at sund mad både kan se godt ud, konstatere at det kan være enkelt at lave og mærke, at det fremmer din energi og velvære. Skal det have et navn kunne det være terapimad, psykoterapeutisk forplejning eller holistisk ernæring.

Det anbefales at holde igen med sukker og sukkerholdige ting, undgå rygning og alkohol og at drikke moderate mængder kaffe, fordi disse ting tynger i psyke og krop og derved sløver sanserne. Anse rygning, alkohol, kaffe og søde sager som kortvarige stimulanser, der i løbet af 10 – 30 minutter vil tære på dine energidepoter. Indenfor fødevarelæren kaldes alkohol, tobak, kaffe og overdreven sukkerindtagelse for nydelsesmidler, fordi de er uden næring, kun for nydelse. Mad kaldes for næringsmidler.

Føler nogen at de er ved at mister jordforbindelsen, kan det dog anbefales at drikke en kop kaffe og spise et stykke groft brød med ost.

På frokost og middagsbordet har vi meget grønt, men oftest også lyst kød: fugl, fisk, lam og kalv. Sig til i god tid, såfremt du er vegetar eller fødeallergiker, så laver vi noget til dig.

Vi serverer både alm. te, Marcussens urtete og desuden en te, som vi selv laver af snittet frisk ingefærrod. Ingefær er godt for og mod mange ting i kroppen.

Om morgenen bager vi brød, som er slået op af 2 typer ren speltmel, en ur- kornsort som er et økologisk dyrket produkt fra Aurion mølle. Både på morgenbordet og i madlavningen bruger vi A 38 og økologisk sukkerfri yoghurt. Begge produkter styrker tarmfloraen og derved fordøjelse.

Som sødestof i bagværk og til kaffen bruger vi økologisk dyrket rørsukker, raffineret hvidt sukker findes ikke hos os. Mange har ”en sød tand”, derfor bager vi kage til eftermiddagste – kaffe, men til alt bagværk bruges det sunde speltmel eller økologisk rugmel, vi har slet ikke hvedemel i vores køkken.

Vi er ikke fanatiske, så har du specielle ønsker, vil vi gøre hvad der er muligt for at opfylde dem.

Vel mødt på InspirationsCenter Maribo.